Ιστορία ελαιώνα - RoviesOlives

Search
Go to content

Main menu

Ιστορία ελαιώνα

ΣυνεταιρισμόςΟ ελαιώνας των Ροβιών δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, έναν άνθρωπο που λάτρευε την ΕΛΙΑ, από το 1923 μέχρι το 1963. Επεκτείνεται από την παραλία μέχρι τους πρόποδες των γύρω βουνών, Καβαλάρη (Ξηρόν όρος) και Τελέθριον. Καλύπτει περίπου 3500 στρέμματα και 70.000 ελαιόδεντρα.

Υπάρχουν μερικά πολύ παλιά ελαιόδεντρα στις Ροβιές, που αποδεικνύουν ότι η καλλιέργεια και η παραγωγή χρονολογείται από πολύ παλιά ίσως ακόμη και 1000 έως 2000 χρόνια.
Πιστεύουμε ότι αυτά τα δένδρα είναι πραγματικά μνημεία, όπως ο Παρθενώνας, που μεταφέρουν μια πολύ μεγάλη ιστορία και πρέπει να τα σεβόμαστε.

Η Άννα Παπαδοπούλου, κόρη του Αντώνη Παπαδόπουλου, από το 1974 έως το 1981 προχώρησε σε δωρεά του ελαιώνα στους εργαζόμενους του Ελαιώνα σε τεμάχια από 50 έως 100 στρέμματα. Επίσης προχώρησε σε δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας της ελιάς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ροβιών.

Έτσι δραστηριοποιήθηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροβιών και ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 1981 μέχρι σήμερα, με κύρια δραστηριότητα  την συγκέντρωση, επεξεργασία, συσκευασία και εμπορία της παραγωγής του ελαιώνα σε επιτραπέζιες ελιές.

Ο Συνεταιρισμός έχει περίπου 130 μέλη, παραγωγούς και εργαζόμενους. Σε όλες τις δραστηριότητες μεταποίησης και συσκευασίας, μόνο τα μέλη του συνεταιρισμού εργάζονται.

Είμαστε αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι στην παραγωγή και πώληση στους καταναλωτές μας ένος πραγματικά φυσικού προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, επεξεργασμένου με την φυσική και παραδοσιακή μέθοδο, ένα προϊόν που διατηρεί όλες τις φυσικές ουσίες του και που είναι πραγματικά πολύ καλό για την υγεία των ανθρώπων.

Back to content | Back to main menu